30 Aralık 2012 Pazar

Boş kadro değişikliği düzenlemesinde, hangi kurum neyi hadefliyor

Boş kadro değişikliği düzenlemesinde, hangi kurum neyi hedefledi?
Memurlar.Net - Özel Dosya29 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede 15 kamu kurumunun dolu/boş kadro cetvelleriyayınlanmıştır. Teknik bir düzenleme olan dolu ve boş kadro cetveli düzenlemesi, kurumların orta vadede neler yapacağı konusunda yol gösterir. Bu cetvellerde yer alan önemli kamu kuurumlarının ne yapmaya çalıştığını analiz etik. Detaylar için başlığa tıklayınız.





GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
5. dereceli 2 bin adet memur kadrosu iptal edilmiş bunun yerine, 100 Vergi Dairesi Müdürü, 160 Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı kadroları alınmıştır. Bu değişiklik, kurumun Vergi Dairesisayısında bir değişilik yapacağını göstermektedir.
Ayrıca Başkanlık, üst derecelerden memur, VHKİ,koruma ve güvenlik görevlisi, hizmetli ve şoför kadrosu almıştır. Bu düzenleme GİB'in 2013 yılında açıktan personel alımına devam edeceğini göstermektedir.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Merkez teşkilatında; 3. dereceli 50 adet VHKİ kadrosu iptal edilirken yine bu sayıda ama bu kez 5, 7 ve 8. dereceli VHKİ kadrosu ihdas edilmiştir. Bu değişiklik, merkez teşkilatı özelinde memur ve bu düzeyde görevde yapan personele VHKİ kadrosunun verilebileceğini göstermektedir.
İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatı için de benzer bir düzenleme yapmıştır. 7 ,9 ve 11 .dereceli 200 civarında memur kadrosu iptal edilirken bunu yerine 100 VHKİ ve 100 şef kadrosu alınmıştır. Bu düzenlemede yine merkezde olduğu gibi taşrada bazı memurlara VHKİ unvanının verileceğini göstermektedir. Kurum ayrıca 15 civarında Valiyardımcısı kadrosu ihdas etmiştir.
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Merkez teşkilatında yapılan değişiklikte, ilk defa atamaya uygun olacak şekilde kadro değişikliği yapılmıştır. KPSS ile atamaya uygun mühendis ve teknisyen kadrosu ihdas edilmiştir.
Kurum ayrıca taşra için 80 civarında VHKİ kadrosu almıştır. Bu değişiklik de, İçişleri Bakanlığında olduğu gibi bazı memurlara VHKİ kadrosunun verilebileceğini göstermektedir.
1. dereceli 35 adet mühendis kadrosu iptal edilirken, 5. dereceli 52 adet mühendis kadrosu ihdas edilmiştir. Bu düzenleme kurumun KPSS ile mühendis alacağını göstermeketdir.
SAĞLIK BAKANLIĞI
3, 4, 5 ve 7. dereceli VHKİ kadroları iptal edilirken bunu yerine 10. dereceli 223 adet VHKİ ve 12. dereceli 172 adet şoför kadrosu ihdas edilmiştir. Alınan kadroların dereceleri, bu unvanlara KPSS ile atama yapılabileceği göstermektedir.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Taşra için 25 adet Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür yardımcısı kadrosu ihdas edilmiştir.
Ayrıca 150 adet 3. dereceli VHKİ kadrosu 7. derece ile değiştirilmiştir. Yapılan bu değişiklik kurumiçi bir hedeften ziyade ilk defa atamaya yöneliktir. Yine ilk defa atamaya uygun olacak şekilde; 50 civarında Mühendis, mimar ve avukat kadrolarının dereceleri 6 olarak değiştirilmiştir.
TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU
En en önemli düzenleme iptal cetvelinde karşılığı olmamasına rağmen 505 adet şube müdürü kadrosu ihdas edilmiştir. Bu düzenleme 2013 yılı Hizmetiçi eğitim planındaki görevde yükselme eğitimi düzenlemesiyle uyumludur. Ayrıca yine karşlığı olmamasına rağmen taşra 125 adet şef kadrosu ihdas edilmiştir. Şube müdürlüğü için yapılacak görevde yükselme eğitimi şefleri de kapsayacaktır.
Ayrıca 1000 civarında VHKİ kadrosu ihdas edilmiştir. İhdas edilen VHKİ kadrosunun derecesi, bu düzenlemenin daha çok kurumda çalışan memurlar için ihdas edildiğini göstermektedir.
TÜRKİYE İŞ KURUMU
Taşra teşkilatında yer alan 1. dereceli 200 adet şube müdürü kadrosu, 3. derece ile değiştirilmiştir. Kurum 2013 yılında görevde yükselme sınavı açabilir.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
İptal cetvelinde karşılığı olmamasına rağmen 9. ve 10 dereceli 750 adet memur kadrosu ve 10. dereceli 560 adet VHKİ kadrosu ihdas edilmiştir. Ayrıca 3 ve 4. dereceli 471 adet VHKİ kadrosu daha ihdas edilmiştir. Yüksek dereceli kadrolar KPSS ile alıma, 3 ve 4 gibi düşük dereceli kadrolar ise görevde yükselme yönetmeliği doğrultusunda bu kadroların kurumiçinde kullanılmasına işaret etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder