30 Aralık 2012 Pazar

2013 yılı ehliyet sınavları e-kılavuzu


Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı e-Kılavuzu


dikkat:
1. Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecekyasama, yürütme ve yargı organları kararlarının gerekli kıldığı takdirde değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.
2. Bu kılavuz/'Merkezi Sistem Sınav Yönergesi" hükümleri, "Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği" ile "Özel MTSK Modülü" ve "Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarındaki Uygulamalar ile Sınav Kurulları ve Sınav Esasları" doğrultusunda hazırlanmıştır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Elemanı Alım İlanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Elemanı Alım İlanı
Ankara Büyükşehir Belediyesi en az ilköğretim mezunu 36 halkla ilişkiler elemanı alacak. Son başvuru: 7 Ocak



Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Yardımcılığı Alım İlanı

Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetmen Yardımcılığı Alım İlanı
Ekonomi Bakanlığı 6 iktisat, 6 işletme ve 5 kamu yönetimi mezunu olmak üzere toplam 17 Ürün Denetmen Yardımcısı alacak. Başvurular 21 Ocak 2013 Pazartesi günü başlayacak ve 01 Şubat 2013 Cuma günü mesai bitiminde (18 00) sona erecektir




Adalet bakanlığı 2 bin 863 zabıt katibi alınacak

2 bin 863 zabıt katibi alınacak
Adalet Bakanlığı, 2.169 sözleşmeli ve 694 kadrolu olmak üzere toplam 2 bin 863 zabıt katibi alacak. 2012 KPSS'den 70 ve uzeri puan alanlar başvurabilecek




Adalet Bakanlığı mütercim, koruma ve güvenlik görevlisi ve şoför alım ilanı

Adalet Bakanlığı mütercim, koruma ve güvenlik görevlisi ve şoför alım ilanı
Adalet Bakanlığı 70 koruma ve güvenlik görevlisi, 13 sofor, 7 mütercim alacak. Adayların KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.





Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Mübaşir Alım İlanı

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Mübaşir Alım İlanı
Adalet Bakanlığı en az lise mezunu 348 sözleşmeli mübaşir alacak. Adayların KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurular 25 Şubat ila 6 Mart arasında alınacak.




MEB Şubatta ilk atama ve özür ataması yok

MEB: Şubatta ilk atama ve özür ataması yok
meb logo 2Aktif Eğitim Sendikası bugün Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Zübeyir Yılmaz’ı ziyaret etti. Müsteşar Yardımcısı Yılmaz; ziyaret sırasında alan değişikliği geri dönüşleri, şubat atamaları, şube müdürü görevlendirmeleri, 657 sayılı KHK öncesi kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin durumu, görevde yükselme sınavı ve kariyer basamakları gibi çok çeşitli konularda açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Kamuya 47 bin personel alınmayacak

Kamuya 47 bin personel alınmayacak
nüfus ve vatandaşlık personeliGazeteler, haber ajansları, televizyonlar her yıl olduğu gibi bu yıl da 4/C kararnamesini yanlış anladı. 2013 yılında 47 bin yeni geçici personel alınacak şeklindeki başlıklarla, vatandaşlarda boş yere beklenti yaratılıyor. Detaylar için başlığa tıklayınız.





Boş kadro değişikliği düzenlemesinde, hangi kurum neyi hadefliyor

Boş kadro değişikliği düzenlemesinde, hangi kurum neyi hedefledi?
Memurlar.Net - Özel Dosya29 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede 15 kamu kurumunun dolu/boş kadro cetvelleriyayınlanmıştır. Teknik bir düzenleme olan dolu ve boş kadro cetveli düzenlemesi, kurumların orta vadede neler yapacağı konusunda yol gösterir. Bu cetvellerde yer alan önemli kamu kuurumlarının ne yapmaya çalıştığını analiz etik. Detaylar için başlığa tıklayınız.





27 Aralık 2012 Perşembe

Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Türkiye İş Kurumu 35 hukuk, siyasal bilgiler, İİB., iktisat, işletme, 8 istatistik, matematik, mühendislik, 2 iletişim mezunu 45 uzman yardımcısı alacak.






Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
Enerji Bakanlığı 40 uzman yardımcısı alacak. Adayların KPSS’den en az 80 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurular 14 ila 28 Ocak arasında alınacak.




KPSS-2012/6 Tarım Bakanlığı tercih kılavuzu...

KPSS-2012/6 Tarım Bakanlığı tercih kılavuzu
ösym ve kpssGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 1044 Mühendis ve 1556 Veteriner Hekim olmak üzere 2 bin 600 sözleşmeli personel alımı için KPSS-2012/6 tercih kılavuzu yayımlandı. Tercihler 27 Aralık ila 31 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacak. Kılavuz ve detaylar için başlığa tıklayınız.



Memurun maaşındaki gelir vergisinden indirilebilecek asgari geçim indirimi ilişkin haber

Memurun maaşındaki gelir vergisinden indirilebilecek asgari geçim indirimi
ek deme farkıVergi iade sistemini kaldıran ve bunun yerine "asgari geçim indirimi" getiren Kanun, 04/03/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun uyarınca, memur maaşındaki gelir vergisinden indirilecek asgari geçim indirimi bulunmaktadır. 27 Aralık 2012 tarihi itibariyle 2013 yılı Ocak ayı başındaki asgari ücret belirlendiğiiçin, AGİ'ler yeniden belirlenmiştir. Detaylar için başlığa tıklayınız.


26 Aralık 2012 Çarşamba

MEB, 2013 yılı sınav takvimini açıkladı...

MEB, 2013 yılı sınav takvimini açıkladı
meb logo 2Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılı içerisinde yapacağı sınavların tarihlerini açıkladı. MEB'in takviminde 32 sınav yer alıyor. 8. sınıflar için SBS ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 Haziran 2013 tarihinde yapılacak. Diğer sınavların tarihleri için başlığa tıklayınız.



KPSS A Grubu (Kariyer Meslekler) Alım Sistemi Nasıl İşliyor

KPSS A Grubu (Kariyer Meslekler) Alım Sistemi Nasıl İşliyor - 2
2012 kpss2013 KPSS yalnızca A Grubu ve Öğretmenler için yapılacak. Son mevzuat değişiklikleri ile artık Mühendislik, Fen-Edebiyat, Eğitim, Mimarlık, Eczacılık, İletişim Fakülteleri ile BESYO mezunlarının da A Grubu (Müfettişlik, Uzmanlık) alımları yoğunlaşmıştır. Bu alım süreci hakkında ilk dosyamızı geçen hafta yayınlamıştık. Bu haber tüm lisans mezunları içindir.



25 Aralık 2012 Salı

2013 KPSS'ye kimler girebilir?

2013 KPSS'ye kimler girebilir? İşte haberin detayları


Bilindiği gibi 2012 yılında yapılan KPSS ye Lisans ,Önlisans ve Ortaöğretim mezunları ile mezun olabilecek durumdaki adaylar girdiler.2013 yılında yapılacak olan KPSS ise sadece  A grubu ve Eğitim Bilimleri için yapılacaktır.
Bu nedenle 06-07 Temmuz 2013 yılında yapılacak olan KPSS ye Ortaöğretim / Önlisans adayları başvuramayacaktır.Bu düzeydeki adaylar 2014 yılını beklemelidirler.

2013 yılında A Grubu ve Öğretmen adaylarının katılacağı Lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 06-07 Temmuz 2013 de yapılacaktır. Bu sınava başvurular ise Mayıs ayı içerisinde yapılacaktır.

2013 KPSS sonuçlarına göre açılacak kadrolara mezun olunan bölüme göre A Grubu ve Öğretmenlik atamaları yapılacaktır.B Grubu atamalar ÖSYM tarafından merkezi atama usulüne göre çift yıllarda yapılmaktadır.

Neden KPSS ?

1999 yılında Devlet Memurluk Sınavı (DMS) adıyla başlayan ve günümüzde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adıyla devam eden kamuya personel alım sınavına olan ilgi her geçen yıl katlanarak artmaktadır.Ekonomik krizle birlikte işsiz kalan binlerce genç çareyi artık devlet kapısında arıyor

KPSS 2012/6 ile sözleşmeli personel alımı 27 Aralık'ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı KPSS 2012/6 sözleşmeli personel alımı 27 Aralık'ta başlıyor....


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edeceği sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.
 
Tercih işlemleri 27 Aralık 2012tarihinde başlayacak, 31 Aralık2012 tarihinde sona erecektir. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2012/6 Tercih Kılavuzunda lisans düzeyinde tercih yapılabilecek sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır.
 
Kılavuz, 27 Aralık 2012 tarihindenitibaren ÖSYM’nin internetadresinden yayımlanacaktır. Adayların, Kılavuzda yer alansözleşmeli pozisyonlardan tercih yapabilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılmış olan 2012-KPSS Lisans’a girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir.

Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, internet üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.
 
KPSS-2012/6 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Atama Bekleyen 800 Rehberlik Öğretmenine Müjde..

'Ağustos ayında yapılan öğretmen ataması sonuçlarına göre yaklaşık 800 rehber öğretmen kontenjanı boş kalmıştır. Bu durumun tekrarına yönelik önlem alınması için 2. öncelikli atama hakkı yeniden verilmelidir.'


Atama Bekleyen 800 Rehberlik Öğretmenine Müjde..


'Çocuklarda şiddet, saldırganlık ve suç eğilimlerinin artmasının bütün toplumun geleceğini; ekonomiyi, eğitimi, siyaseti, sosyal barışı, hukuk düzenini, can güvenliğini tehdit edeceği bir gerçektir. Önemli olan şiddeti, suçu ailede, okulda ve sosyal çevrede oluşmadan önlemektir. 
 
Şiddetle, suçla mücadelede artık etkin ve sıra dışı önlemlerin yürürlüğe konmasının vakti gelmiştir. Çocuklar ortak paydamızdır; çünkü çocuklar geleceğimizdir. Felsefe ve sosyoloji mezunlarına yönelik olarak Talim ve Terbiye Kurulunun 11/05/2011 tarih ve 3192 sayılı kararı gereğince 2011 yılı sınırlı olmak üzere 3.öncelikli olarak çıkarılan rehber öğretmenlik alanından atanma kararının 12. Maddesinin 1.fıkrası, “… öğretmen ihtiyacının karşılanamaması durumunda hangi alan öğretmenlerinin yurt içi ve yurt dışı hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirileceği ...'' gerekçesiyle bu kararın uzatılmasını arzu ediyoruz, Rehberlik hizmetinin her öğrenciye ulaşması hem geleceğimiz olan çocuklarımızın, gençlerimizin zihinsel, sosyal, duygusal gelişimine katkı sağlayacak, hem de okul ortamlarının öğrenciler için daha güvenli olacaktır.
 
Rehber öğretmenlik branşındaki ihtiyacın 1.sırada yer alması ve bu ihtiyacın PDR mezun sayısı ile karşılanamayacak olması, (ağustosta yapılan öğretmen ataması sonuçlarına göre yaklaşık 800 rehber öğretmen kontenjanı boş kalmıştır. Bu durumun tekrarına yönelik önlem alınması için 2. öncelikli atama hakkı yeniden verilmelidir. Konu ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının görüşü doğrultusunda alanlar arası yakınlığın göz önünde bulundurulması ve kamu yararının gözetilmesi için bu kararın devam etmesini talep ediyoruz. Nitekim aynı görevi özel sektörde ve milli eğitim bünyesinde felsefe ve sosyoloji mezunları aynı sektörde görev almakta, hatta ve hatta MEB bünyesindeki birçok okulda ücretli rehber öğretmen olarak görev verilmektedir. Ülkenin eğitim geleceği için yaptığınız sağduyulu çalışmalara güveniyor, gereğinin yapılmasını arz ediyoruz'

2013'de 39 bin Öğretmen atanacak


2013 bütçe maratonu sona erdi.Yeni yıl bütçesinde 2013 yılında 79 bin memur alınması öngörülüyordu. Ancak Takvim'in haberine göre Başbakan Erdoğan'ın izni ile 79 bin + 65 bin atama yapılacak. Buna bağlı olarak da öğretmen atama sayısı artacak. 
İşte Takvim'in öğretmen atamalarıyla ilgili bugünkü haberi; 
2013 Bütçe Yasası ile 79 bin memur alımının önü açılırken; Başbakan izni ile de 65 bin adet atama yapılacak. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu yıl 18 bin kişi emekli olmuş, istifa etmiş, ölmüş ya da naklen gitmiş ise 2013 yılında 9 bin atamaya izin verilecek. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 yılında 39 bin öğretmen alabilecek.takvim

24 Aralık 2012 Pazartesi

2013'te Kaç Öğretmen Adayı Atanacak?


2013 bütçe rakamlarına göre kaç öğretmen ataması yapılacak?


Takvim Gazetesi'nin haberine göre 2013 yılında 39 bin öğretmen ataması yapılacak.
2013 bütçe maratonu sona erdi.Yeni yıl bütçesinde 2013 yılında 79 bin memur alınması öngörülüyordu. Ancak Takvim'in haberine göre Başbakan Erdoğan'ın izni ile 79 bin + 65 bin atama yapılacak. Buna bağlı olarak da öğretmen atama sayısı artacak.
 
İşte Takvim'in öğretmen atamalarıyla ilgili bugünkü haberi;
2013 Bütçe Yasası ile 79 bin memur alımının önü açılırken; Başbakan izni ile de 65 bin adet atama yapılacak. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu yıl 18 bin kişi emekli olmuş, istifa etmiş, ölmüş ya da naklen gitmiş ise 2013 yılında 9 bin atamaya izin verilecek. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 yılında 39 bin öğretmen alabilecek.
 
120 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR
10 yıldan bu yana yaklaşık 350 bin öğretmen ataması yaptıklarını hatırlatan eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, hali hazırda Bakanlığın öğretmen açığını 120 bin olarak ifade etmişti. 
personelmeb.net

KPSS 2012/5 Yerleştirme Sonuçlarına Ait En Küçük ve En Büyük Puanlar Belli Oldu


17-21 Aralık 2012 gtarihleri arasında tercihleri alınan KPSS 2012/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımına ait Tercih Sonuçları ÖSYM tarafından Açıklandı.
Sağlık Bakanlığının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edeceği, KPSS-2012/5 SağlıkBakanlığı Tercih Kılavuzunda yeralan, sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır

Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre 167 Önlisans düzeyinde , 36 ise Lisans düzeyinde kadro boş kalmıştır.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.

23 Aralık 2012 Pazar

Noktalama İşaretleri ders anlatım videosu


  • Noktalama İşaretleri
  • Noktalama işaretleri trafik işaretlerine benzer. Nasıl ki hiç bilmediğiniz daha önce gitmediğiniz bir yolda trafik işaretleri yardımıyla istediğiniz yere güvenle gidebiliyorsak , daha önce okumadığımız bir metni de noktalama işaretleri yardımıyla kolayca kavrarız. Cümleleri anlamdıran öğelerden biri de noktalama işaretleri diyebiliriz.



Ekeylem, Fiilimsi ders anlatım videosu


  • Ekeylem, Fiilimsi
  • Hem ek hem ayrı bir sözcük gibi kullanabilen özel bir fiildir. Çatı özelliği taşımaz. Dolayısıyla nesnesi olmaz. Ekfiil diğer fiillerden farklı olarak sadece dört kiple çekimlenebilir. Devamını hocalarımızdan dinleyiniz. Başarılar.

Cümle Türleri ders anlatım videosu


  • Cümle Türleri
  • Cümle türleri 4 grupta incelenir. Yüklemine göre cümleler. Fiil cümlesi , İsim Cümlesi , Anlamına Göre Cümleler Olumsuz Cümle, Olumlu Cümle , Soru Cümlesi , Ünlem Cümlesi , Yapılarına göre cümleler , Basit cümle , birleşik Cümle, Sıralı Cümle , Öğe dizilişine göre cümleler , Kurallı Cümle , Eksiltili Cümle, Devrik Cümle



7. Sınıf Sbs 2011 Soruları ve Cevapları

SORU VE CEVAPLAR İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ...


7. Sınıf Sbs 2011 Soruları ve Cevapları

SBS 2012 İngilizce Soruları videosu


  • SBS 2012 İngilizce Soruları
  • 2012 sbs ingilizce sınav sorularını öğretmen ile birlikte irdeleyebilirsiniz. Sorularınızı kontrol edebilir nerede hata yaptığınızı görebilirsiniz yada sınava girecek olan arkadaşlarımız soru tiplerini videodan izleyebilir. 8. sınıf sbs sınav soruları..SBS 2012 İngilizce Soruları ,SBS 2012 İngilizce Soruları izle,SBS 2012 İngilizce Soruları video,

7

22 Aralık 2012 Cumartesi

Sbs 8. Sınıf Sözcükte Anlam ders anlatım videosu


  • Sbs 8. Sınıf Sözcükte Anlam
  • Toplumu oluşturan insanların ortak anlam veya görev yükledikleri dildeki ses yada ses topluluklarına kelime denir. türkçemizde sözcükler cümle içinde kullanıldıkları yerde yeni ve değişik anlamlar yükleyebilir. sbs 8. Sınıf Sözcükte Anlam , Sbs 8. sınıf Sözcükte Anlam konu anlatimi , Sbs 8. Sınıf Sözcükte Anlam sorulari , Sbs 8. Sınıf Sözcükte Anlam ders izle



Sbs 8. Sınıf Fiilimsiler Konu Anlatimi videosu


  • Sbs 8. Sınıf Fiilimsiler Konu Anlatimi
  • Hikayede altı çizili sözcüklerin kökleri birer fiildir, Fakat ekler sayesinde fiil olmaktan çıkıp cümlede isim sıfat ve zarf göevinde kullanılmışlardır. İşte fiillerden belirli eklerle türetilmiş olup fiiler gibi çekimlenemeyen yani kip ve kişi ekleri alamayan fakat fiiller gibi olumsuz şekilleri yapabilen cümlede isim sıfat zarf görevinde kullanılabilen bu tür sözcüklere FİİLİMSİ denir. sbs 8. Sınıf Fiilimsiler Konu Anlatimi , Sbs 8. sınıfFiilimsiler Konu Anlatimi dinle, Sbs 8. Sınıf Fiilimsiler ders notlari



Sbs 8. Sınıf Cümlede Anlam ders anlatım videosu


  • Sbs 8. Sınıf Cümlede Anlam
  • Doğruluğu kişiden kişiye değişen ; bazılarına göre doğru , bazılarına göre yanlış olan yargılardır. Öznel anlatımda yargılar kanıtlanamaz. Yargılar duygulara bağlıdır veya yargılara yorum katılmıştır. sbs8. Sınıf Cümlede Anlam , Sbs 8. sınıfCümlede Anlam konu anlatimi , Sbs 8. Sınıf Cümlede Anlam ders videolari , Sbs 8. Sınıf Cümlede Anlam sorulari



Sbs 8. Sınıf Cümlenin Öğeleri ders anlatım videosu


  • Sbs 8. Sınıf Cümlenin Öğeleri
  • Bir duyguyu bir düşünceyi bir isteği veya bir olayı veya bir durumu tamamlanmış bir yargı halinde ifade eden sözcük yada söz öbeklerine cümle denir. Cümlede yargı tek bir sözcükle ifade edilebileceği gibi bir çok yargıylada ifade edilebilir. sbs 8. Sınıf Cümlenin Öğeleri , Sbs 8. sınıf Cümlenin Öğeleri konu anlatimi , Sbs 8. Sınıf Cümlenin Öğeleri sorulari , Sbs 8. Sınıf Cümlenin Öğeleri ders videosu izle



Sbs 8. Sınıf Fiillerde Çatı ders anlatım videosu


  • Sbs 8. Sınıf Fiillerde Çatı
  • Varlıkların yaptığı iş oluş hareketleri bir kip ve şahsa bağlı olarak ifade eden sözcüklere EYLEM denir.Cümlede eylemi yapan öznedir. Öznenin yaptığı yüklemin bildirdiği ise nesnedir. İşte fiillerin özne ve nesnelerine göre almış oldukları durumlara göre gösterdikleri özelliklere ÇATI denir.



Sbs 8. Sınıf Cümle Çeşitleri ders anlatım videosu


  • Sbs 8. Sınıf Cümle Çeşitleri
  • Bir duyguyu bir düşünceyi bir isteği bir olayı veya durumu tamamlanmış bir yargı halinde ifade eden sözcük ve sözcük gruplarına cümle denildiğini daha önce konularda belirtmiştik. Cümleler yükleminin türüne öğelerin dizilişine göre anlamlarına ve yapılarına göre değişik özelliklere sahiptir.

Sbs 8. Sınıf Anlatım Bozuklukları Konu Anlatimi Videosu


  • Sbs 8. Sınıf Anlatım Bozuklukları Konu Anlatimi Video
  • Yazar sözü kaleme alırken noktalamaya imlaya dikkat etmelidir. Dikkat edilmezse sözcüklerin anlamları karışabilir. Cümle açık ve net olmalı. cümle okunduğu anda anlaşılmalıdır. Sadece bir anlatım tercih edilmeli. Eş anlamlı sözcüklerden kaçınılmalıdır. Cümlede öğeler yerli yerinde olması gerekir. sbs 8. Sınıf Anlatım Bozuklukları Konu Anlatimi Video , Sbs 8. sınıf Anlatım Bozuklukları Konu Anlatimi dinle , Sbs 8. Sınıf Anlatım Bozuklukları sorulari , Sbs 8. Sınıf Anlatım Bozuklukları testleri



Sbs 8. Sınıf Noktalama İşaretleri Konu Anlatimi videosu


  • Sbs 8. Sınıf Noktalama İşaretleri Konu Anlatimi
  • Duygu ve düşünceleri daha iyi açıklamak cümlenin yapısını ve duraklama noktalarını belirlemek okumayı ve anlatmayı kolaylaştırmak sözün vurgu ve ton gibi özelliklerini belirtmek üzere noktalama işaretleri kullanılır. sbs 8. Sınıf Noktalama İşaretleri Konu Anlatimi , Sbs 8. sınıfNoktalama İşaretleri Konu Anlatimi dinle , Sbs 8. Sınıf Noktalama İşaretleri Konu Anlatimi soruları , Sbs 8. Sınıf Noktalama İşaretleri Konu Anlatimi testleri



Sbs 8. Sınıf Yazım Kuralları ders anlatım videosu


  • Sbs 8. Sınıf Yazım Kuralları
  • türkçemiz konuşulduğu gibi yazılan , yazıldığı gibi okunan zengin bir dildir. Her ses bir harfle gösterilir. Her dilin kendine ait özellikleri vardır. Tıpkı insanlar gibi. Özellikle yazı dilinde bu kuralların bilmesini çok önemlidir. Çünkü bu kurallar sayesinde duygu ve düşüncelerimizi rahat aktarabiliriz.sbs 8. Sınıf Yazım Kuralları , Sbs 8. sınıfYazım Kuralları konu anlatimi , Sbs 8. Sınıf Yazım Kuralları video , Sbs 8. Sınıf Yazım Kuralları ders dinle



Sbs 8. Sınıf Edebiyat Bilgileri Konu anlatimi videosu


  • Sbs 8. Sınıf Edebiyat Bilgileri Konu anlatimi
  • Duygu hayal ve düşüncelerin bir düzene bağlı olarak çekici bir dil ve ahenkli cümlelerle anlatıldığı edebi türe şiir denir. Eskiden şiire nazım denirdi. Şiir, sözcükleri belli bir ölçüye göre dizme kulağa hoş gelmesi için düzene koyulmalıdır. sbs 8. Sınıf Edebiyat Bilgileri Konu anlatimi , Sbs8. sınıf edebiyat Bilgileri Konu anlatimi izle, Sbs 8. Sınıf Edebiyat Bilgileri Konu anlatimi dinle, Sbs 8. Sınıf Edebiyat Bilgileri sorulari



7. sınıf Güneş Sistemi ve Uzay ders anlatım videosu

  • 7. sınıf Güneş Sistemi ve Uzay
  • 7. sınıf ders konularına başlıyoruz..İlk ünitemiz olarak güneş sistemi ve uzay konusunu işleyeceğiz..Güneş sistemi , ve güneş sisteminde kaç gezegen var onları öğreneceğiz..Diğer bir konu olan uzay konusuna giriş yapacağız.. İyi Dersler.




7. Sınıf Elektrik ders anlatım videosu

  • 7. Sınıf Elektrik
  • 6. sınıftada elektirik ünitesini görmüştük fakat şimdi elektirik konusunu daha ayrıntılı inceleyeceğiz... Hep birlikte öğretmenimizi dinleyelim.




2.BÖLÜM

7. Sınıf Mekanik ders anlatım videosu

  • 7. Sınıf Mekanik
  • İlk olarak konumuza basınç konusundan başlayacağız. Basınç denir , katılarda basınç , sıvılarda basınç , gazlarda basınç konusuu öğreneceğiz. İyi Dersler.


2. BÖLÜM

7. sınıf Isı ders videosu

  • 7. sınıf Isı
  • 7. sınıfın temel konularından biri olan ısı konusunu işleyeceğiz..Isı nedir, Günlük hayatımızda ısı nasıl üzerimizde etkili onu öğreneceğiz.Isı ve Sıcaklık farkını öğreneceğiz..





7. Sınıf Canlıların Çeşitliliği ders anlatım videosu

  • 7. Sınıf Canlıların Çeşitliliği
  • 7. sınıf Canlıların Çeşitliliği ünitesini öğreneceğiz.. Canlılar neye göre sınıflandırılıyor onları öğreneceğiz..Ve bu hayvanlar hangi kategorilere giriyor özellikleri neler hepsini öğretmenimizden öğreneceğiz.




2.BÖLÜM

21 Aralık 2012 Cuma

7. sınıf Vücudumuzu Tanıyalım videosu


  • 7. sınıf Vücudumuzu Tanıyalım
  • Son ünitemiz olarak vucudumuzu tanıyalım ünitesine giriş yapalım.. Vucudumuzu tanımaya ne dersiniz? İskeletmizi tanıyalım..Organlarımızı.. İyi Dersler.

Sbs 7. Sınıf Sindirim Sistemi Konu Anlatimi videosu


  • Sbs 7. Sınıf Sindirim Sistemi Konu Anlatimi
  • Beslenme sırasında vucudumuza alınan yiyeceklere ve içeceklere besin denir. Besin maddelerinin hücre ve vucutta kullanılmasına da beslenme denir. Tüm canlılar beslenme özelliğine sahiptir. sbs 7. Sınıf Sindirim Sistemi Konu Anlatimi ,Sbs 7. sınıf Sindirim Sistemi Konu Anlatimi dinle, Sbs 7. Sınıf Sindirim Sistemi ,




Sbs 7. Sınıf Boşaltım Sistemi Konu Anlatimi videosu


  • Sbs 7. Sınıf Boşaltım Sistemi Konu Anlatimi
  • Canlılar hayatsal yaşamlarını sürdürmek için dışarıdan besin alırlar. Bu besinleri enerji verici , yapıcı ,onarıcı ve düzenleyici olarak kullanırlar. Alınan bu besinler ilk önce sindirilir sonra solunumla kullanılır ve enerji üretilir. Bu sırada vucudumuzda zararlı bulunan maddeleri vucudumuz dışarıya atar buna BOŞALTIM denir.




Sbs 7. Sınıf İş ve Enerji Konu Anlatimi videosu


  • Sbs 7. Sınıf İş ve Enerji Konu Anlatimi
  • Günlük hayattaki iş kavramıyla fenanlamında iş kavramı birbirinden ayrıdır. Fen anlamında iş olması için; 1- kuvvet olmalı 2- yol olmalı , 3- kuvvet ve yolaynı doğrultuda olmalı. sbs 7. Sınıf İş ve Enerji Konu Anlatimi, Sbs 7. sınıf İş ve Enerji Konu Anlatimi dinle ,Sbs 7. Sınıf İş ve Enerji sorular,, Sbs 7. Sınıf İş ve Enerji çözümlü sorular




Sbs 7. Sınıf Basit Makineler Konu Anlatimi videosu


  • Sbs 7. Sınıf Basit Makineler Konu Anlatimi
  • Günlük işleri yapmamızda kolaylık sağlarlar. Kuvvetin yönünü şiddetini uygulama noktasını değiştirebilirler. Kuvvetten kazanç sağlayabilirler. Yapılan iş değişmez. enerjiden kayıp kazanç yoktur. Kuvvetin yaptığı iş = yükün yaptığı işe eşittir.sbs 7. Sınıf Basit Makineler Konu Anlatimi izle, Sbs 7. sınıf Basit Makineler Konu Anlatimi dinle, Sbs 7. Sınıf Basit Makineler Konu Anlatimi , Sbs 7. Sınıf Basit Makineler sorulari , Sbs 7. Sınıf Basit Makineler testleri




17 Aralık 2012 Pazartesi

Sbs 7. Sınıf Denetleyici ve Düzenleyici Sistemlerimiz ders anlatım videosu


  • Sbs 7. Sınıf Denetleyici ve Düzenleyici Sistemlerimiz
  • Organların çalışmasını hızlı etkili ve elektiriksel yollarda düzenleyen yapılardan oluşur. sinir sistemi sinir telleri sayesinde tüm vucuttaki organları denetler ve düzenler. Özelliğine göre iki kısımdan oluşur. Merkezi Sinir Sistemi ve Çevresel Sinir sistemi sbs 7. Sınıf Denetleyici ve Düzenleyici Sistemlerimiz , Sbs 7. sınıfDenetleyici ve Düzenleyici Sistemlerimiz konu anlatimi, Sbs 7. Sınıf Denetleyici ve Düzenleyici Sistemlerimiz sorulari



7. Sınıf Kaldıraçlar Video Ders


  • 7. Sınıf Kaldıraçlar Video Ders
  • Günlük işlerimizi kolay yapmamızı sağlarlar. Kuvvetin yönünü şiddetini uygulama noktasını değiştirebilirler. kuvvetten kazanç sağlayabilirler. Yapılan iş değişmez.Kaldıraçlar bir destek noktası etrafında dönebilen basit makinelerdir. Destek yük ile kuvvet arasında bir denge bulunuyorsa bu tip kaldıraçlara çift taraflı kaldıraçlar denir. Böyle denmesinin nedeni kaldıracın hem kuvvet hemde yük tarafına dönebiliyor olmasıdır. 7. sınıf Basit Makineler Video Ders , 7. sınıf Basit Makineler Video ders dinle, 7. Sınıf basit makineler konu anlatimi ,7. Sınıf basit makineler soruları , 7. Sınıf basit makineler çözümlü soruları, 7. sınıf kaldıraçlar



7. sınıf Durgun Elektirik Konu Anlatımı videosu

7. sınıf Durgun Elektirik Konu Anlatımı

  • Bazı cisimlerin üzerinde az çok hareketsiz elektirik yükü bulunmasından kaynaklanan elektirik dalına durgun elektrik denir. Saçlarınız kuru ve temiz iken saçınızı taradığınızda saç telleriniz tarağa doğru çekilir. Plastik kalemi yada tükenmez kalemi saçınıza sürttüğünüzde küçük kağıt parçalarına yaklaştırırsanız , kağıt parçaları çeker. yün kazağınızı çıkartırken çıtırdılar duyarsınız , Karanlıkta bu çıtırdılar ile birlikte küçük kıvılcımlarında çıktığını görebilirsiniz.7. sınıf Durgun Elektirik Konu Anlatımı, Durgun Elektrik slayt , Durgun Elektrik slayt , Durgun Elektrik nedir, Durgun Elektrik videolu ders anlatımı


7. Sınıf Yaşamımızdaki Elektirik Sunusu


  • 7. Sınıf Yaşamımızdaki Elektirik Sunusu
  • Elektrik elektriksel yükün varlığı ve akışından meydana gelen çeşitli olguları tanımlayan sözcüktür. Mıknatıslık (manyetizma) ile birlikte doğadaki temel etkileşimlerden biri olan elektromıknatıslığı oluşturur. Yıldırım, elektrik akımı ve alanı gibi yaygın olarak bilinen birçok olguyu bünyesinde barındırmanın yanı sıra, en önemli endüstriyel uygulamaları arasında elektronik ve elektrik gücü sayılabilir. Şimdi7. sınıf Yaşamımızdaki Elektirik ünitesi ile ilgili sunumuz sizler için sitemizde.. 7. Sınıf Yaşamımızdaki Elektirik Sunusu , 7. Sınıf Yaşamımızdaki Elektrik konu anlatimi , 7. Sınıf Yaşamımızdaki Elektrik izle, 7. Sınıf Yaşamımızdaki Elektrik video




16 Aralık 2012 Pazar

Sbs 7. Sınıf Çokgenler Konu Anlatimi videosu


  • Sbs 7. Sınıf Çokgenler Konu Anlatimi Dinle
  • Doğrusal olmayan üç veya daha fazla noktanın ikişer ikişer birleşmesiyle elde edilen kapalı düzlemsel şekillere çokgen denir.Çokgenler kenar sayılarına göre üçgen , dörtgen, beşgen diye adlandırılırlar.sbs 7. Sınıf Çokgenler Konu Anlatimi Dinle,Sbs 7. sınıf Çokgenler Konu Anlatimi, Sbs 7. Sınıf Çokgenler sorulari testleri




Sbs 7. Sınıf Rasyonel Sayılarda Adımlı İşlemler ders anlatım videosu


  • Sbs 7. Sınıf Rasyonel Sayılarda Adımlı İşlemler
  • Birden fazla işlem olduğu durumlarda sırasıyla; Önce üslü sayılar sonra parantez içindeki işlemler yapılır . sonra çarpma veya bölme işlemleri yapılır. Daha sonra toplama çıkarma işlemleri yapılır. Konumuzla ilgili birçok örneği sitemizden online olarak izleyebilirsiniz.




SBS 7.Sınıf Silindirin Yüzey Alanı ders anlatım videosu


  • SBS 7.Sınıf Silindirin Yüzey Alanı
  • Silindirin tabanında birbirine iki eş parça vardır. Silindirin temel özelliklerini ve silindir ile ilgili çözümlü sorulardan oluşan videomuzu bedava izleyebilirsiniz. sbssınavına girecek öğrencilerimiz için oldukça önemli bir video


7.Sınıf İki doğru arasındaki açılar ders videosu


  • 7.Sınıf İki doğru arasındaki açılar
  • Ters AÇılar: Birbiri tersi yönüne bakan açılar eşit ölçülerdir.Yöndeş Açılar: Aynı yöne bakan açılar olup eşit ölçülerdir. İç ters açılar: Paralel doğruların iç tarafında bulunan ve zıt yöne bakan açılardır. Konuya ilişkin çözümlü soruları videomuzda bulabilirsiniz



SBS 7.Sınıf Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma ders anlatım videosu


  • SBS 7.Sınıf Tam Sayılarla Toplama ve Çıkarma
  • Tam sayılar ile ilgili işaret bilgilerini vereceğimiz örnekte çok iyi anlayacaksınız. Deniz seviyesinin altındaki derinlikler - işareti ile gösterilmiş ve bunlara negatif tamsayılar demiştik. Yükseltileri ve 0 ve üstündeki sıcaklıkları + işareti ile gösterilmiş bunlarada pozitif tam sayılar diyoruz.




15 Aralık 2012 Cumartesi

SBS 7.Sınıf Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme ders anlatım videosu


  • SBS 7.Sınıf Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme
  • Daha önce tam sayılarla ilgili önemli bilgileri verip toplama ve çıkarmasını yapmıştık. Şimdi ise çarpma ve bölmesi ile ilgili konuyu işleyeceğiz. Konu anlatımı bittikten sonra çözümlü soruları işleyeceğiz.