2 Ocak 2013 Çarşamba

Bir kamu kurumu, 2013 yılında kaç personel alabilecek?

Bir kamu kurumu, 2013 yılında kaç personel alabilecek?
resmi gazete2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu 31 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu bütçe kanunu önceki yıllardan farklıdır. Bir kamu kurumunun 2013 kaç personel alabileceğine dair düzenleme ana metinde yer almamaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.



Önceki yıllardak Merkezi Yönetim Bütçe Kanunlarında, personel alımına dair hususlar ana metinde yer alırdı. Ancak bu yıl sistem değiştirilmiştir. Personel alımına dair hükümler, an metinde değil bütçe kanununa ekli cetvellerde yer almaktadır.
Kanuna ekli İ cetveli, II nolu bölümde personel alım sayılarına ilişkin şu açıklama yer almaktadır:
AÇIKLAMA
Her ne kadar personel alımına dair düzenleme ana metinde yer almamış olsa da, eklerde yer alan düzenleme önceki yılllardan farklı değildir. Buna göre bir kamu kurumu, 2013 yılında şu sayıda personel alımı yapabilecektir.
1- Yine her kamu kurumu bir önceki yıl istifa, nakil, emeklilik veya ölüm nedeniyle boşalan kadrolarının yüzde 50'sine atama yapabilecektir.
2- İhtiyacını bu şekilde gideremeyen kamu kurumları için 65 bin adet açıktan atama tahsis edilmiştir. 65 bin adet atama izninin kamu kurumlarına dağılımını Başbakan yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder